Nyheter

Förnybar energi – en förklaring

Förnybar energi är den energikälla som kommer från naturliga källor. Förnybara energikällor är de som kan regenerera sig själva från sina egna källor utan att behöva bidra. Till skillnad från fossila bränslen, såsom petroleum, leder inte avfallsprodukter från förnybara energikällor till föroreningar. Vi har redan sett att förnybar energi är den mest miljövänliga energiform som finns tillgänglig. Vi vet nu hur förnybar energi kan genereras. En primär källa till förnybara energikällor skulle vara vindkraft. Vindkraft är mycket bra för oss eftersom vinden är fri, den förorenar inte och om den utnyttjas på rätt sätt kan den användas för att driva alla hushållsapparater hemma.

Solenergi via paneler på taket

Solenergi är en annan förnybar energikälla. Det är den näst största elkällan, näst efter vindkraft. Solenergi är ren och mycket billig jämfört med vindkraft och när utnyttjas på rätt sätt, kan driva ditt hus och alla dina apparater. Dessa former av energi är rena och rikliga. Eftersom de är fria behöver vi inte oroa oss för deras utarmning. Eftersom de är naturliga, förorenar de inte vår luft.För det första, gå till den officiella regeringens hemsida eller sök på internet efter företag. Enligt lagstiftningen,  bör ett hem  använda minst en procent av den mängd energi som kommer från förnybara energikällor varje år. Så, om du är intresserad av att köpa ett hem som använder mer förnybar energi än sin granne, bör du ta en titt på din nästa blivande hem. För det andra, gå till en vindkraftpark. Du kan hitta dessa och de har ökat stadigt. Om du tror att du har vad som krävs för att delta i denna strävan, besök sedan ditt lokala bibliotek. Det finns flera böcker och manualer som ger dig mer information om detta ämne.

Det sista du bör göra för att minska din klimatpåverkan är att gå till en webbplats som listar statliga bidrag som syftar till att minska koldioxidutsläppen. Gå till denna webbplats, hitta ett bidrag som verkar som det kan vara rätt för dig, fylla i ansökan och ta en titt på resultaten. Förhoppningsvis kan du sedan göra några planer för att ta din klimatpåverkan ner ett snäpp eller två och gå vidare med att skapa en grönare jord.

Besök denna sida solcellsguider.se om förnybar energi.