Nyheter

Influensa vaccination – skydd mot vinter sjukdom

Det finns flera fördelar med att få influensa vaccination, men det viktigaste är det skydd det ger dig. När din kropp är skyddad från sjukdom, kommer du att vara mycket mindre benägna att bli sjuk, och därför kommer du att ha bättre hälsa. Nu, om du är som de flesta människor, du vill ha detta vaccin för influensa så snart som möjligt under vintermånaderna, särskilt i varmare klimat. Därför är det viktigt att du tar dina chanser med alla de potentiella problem som kan uppstå från en säsongsvaccination.

Det finns många saker som kan gå fel när du är ute i kallt väder. Människor som kommer i kontakt med dem som inte är vaccinerade kan utveckla komplikationer. När temperaturen sjunker blir de kallare, vilket gör att deras immunsystem försvagas och är mer mottagliga för sjukdom. Dessutom har exponering för det kalla vädret en effekt på dina barn också. När de blir äldre, de kommer att behöva skydd mot influensavirus, så en vaccination under de kallare månaderna är en bra idé. Men det är också viktigt att överväga fördelarna med en vaccination. Ett skott kommer att ge dig större skydd mot influensa än du skulle ha med en kall temperatur. Dessutom kommer det att skydda dig under andra utbrott, liksom.

Du kommer att må mycket bättre under vintermånaderna när du har tagit influensa sprutan. Vaccinet är känt för att vara effektivare än vissa andra, och skyddet varar mycket längre. Dessutom kommer du att må bättre under vintermånaderna när du är skyddad. Du kommer inte att utsätta dig själv för fara genom att ha oskyddad exponering för dem som inte är vaccinerade. Slutligen kommer många människor att få en influensavaccination varje år ändå. För dessa människor, det extra skyddet från vintersäsongen kommer att göra det lättare att fånga influensa och få den behandlad under sommarmånaderna. Så det är vettigt att få en vaccination bara för vintermånaderna.

Besök denna sida halsoinfo.se för frågor om hälsa.